|  Απόδραση απο το Σπήλαιο   |  Σύστημα Πεποιθήσεων
pepoithisewn

Σύστημα Πεποιθήσεων

Πεποίθηση είναι η βεβαιότητα που έχουμε για κάτι. Οι πεποιθήσεις μας υιοθετούνται από τις επιρροές και τις βιωματικές εμπειρίες που έχουμε αρχικά από το οικογενειακό μας περιβάλλον, την κοινωνία, το σχολείο, την εργασία μας, τους συντρόφους μας, τη θρησκεία, τα Μ.Μ.Ε.

Οι πεποιθήσεις μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Μπορούν να είναι παράγοντας εξέλιξης και δημιουργίας ή να μετατραπούν σε παράγοντα στασιμότητας και καταστροφής. Αλήθεια, ποιες είναι οι πεποιθήσεις σου για τον εαυτό σου και για τις ικανότητές σου, για τα χρήματα, για τους άντρες/γυναίκες, την αγάπη, την αποτυχία, κ.ο.κ;

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι δεν υπάρχουν κακές και καλές πεποιθήσεις. Υπάρχουν πεποιθήσεις που μας ενδυναμώνουν, δηλαδή έχουν θετική επίδραση επάνω μας, και πεποιθήσεις που μας αποδυναμώνουν, δηλαδή έχουν αρνητική επίδραση.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να διερευνήσουμε τις πεποιθήσεις μας και όσες από αυτές είναι αποδυναμωτικές, να τις αντικαταστήσουμε με νέες ενδυναμωτικές. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου να σπάσουμε τα τα όρια που περιορίζουν την επιτυχία μας σε όλους τους τομείς.

Περισσότερα στο βιβλίο του Δημήτρη «Απόδραση από το Σπήλαιο».
Τώρα και σε ηλεκτρονική έκδοση «Απόδραση από το Σπήλαιο Ε-Βοοκ»

Δημήτρης Τσέλιος.

(30) 6977032676
info@dimitristselios.gr

  0
   0
   Το καλάθι σας
   Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα