|  Απόδραση απο το Σπήλαιο   |  Αλλαγή συνηθειών
allagi

Αλλαγή συνηθειών

Μία πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε «nouropod» του διαδικτυακού τόπου της επιθεώρησης «Nature Euroscience», αναφέρει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει 86 δις νευρώνες, που μεταξύ τους κάνουν δισεκατομμύρια νευροσυνάψεις. Την έρευνα πραγματοποίησε η νευροεπιστήμονας Σουζάνα Ερκουλάνο Ουζέλ, ερευνήτρια στο εργαστήριο Συγκριτικής Νευροανατομίας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Βραζιλίας.
Ένας μύθος που καταρρίφθηκε και ήταν διαδεδομένος στο ευρύ κοινό, είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε μόνο το 10% των εγκεφαλικών κυττάρων μας, όπως λέμε συχνά, αλλά το 100%, δηλαδή το σύνολό τους. Και οι νευρώνες του εγκεφάλου μας, είναι οι αντίστοιχοι μύες τους σώματός μας. Υιοθετώντας νέες ενδυναμωτικές συνήθειες στη ζωή μας, καταφέρνουμε να ‘’γυμνάσουμε’’ νέες ‘’μυικές’’ ομάδες νευρώνων, ώστε να δίνουν νέες εντολές, που θα έχουν θετική επίδραση σε νοητικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο.

Εντολές που θα μας ενδυναμώνουν και θα βελτιώνουν την αυτό-εικόνα μας, ανεβάζοντας την αυτοεκτίμησή, την αυταξία και την αυτοπεποίθησή μας.

Περισσότερα στο βιβλίο του Δημήτρη «Απόδραση από το Σπήλαιο».
Τώρα και σε ηλεκτρονική έκδοση «Απόδραση από το Σπήλαιο Ε-Βοοκ»

Δημήτρης Τσέλιος.

(30) 6977032676
info@dimitristselios.gr

  0
   0
   Το καλάθι σας
   Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα